top of page

EGO...

O vazgeçmediğin egon var ya; iş ya da aşk hayatı olsun, kariyer olsun, dünyayı ben yarattım edaların olsun, aileden gelen servetin olsun; o ego sende olduğu sürece dibe çökeceksin.

Her şeye iddiaya varım. Ego sahibi olan biri bu dünyada hiçbir şey kazanamaz. Bu iki, iki daha dörtten daha fazla doğru bir savdır. Denemesi bedava.

Numeroloji de bile 8'e sahip birinde ego olmaz. 8. çakrasında bol çarpısı olan biri ise egoyu yendiği enkarneler yaşamış demektir.

Güvenme bu kadar her şeyi ben yarattım, evrenin en şanslı varlığıyım nidalarına. Çok ruh varlığı geçti bu Gaia'dan, vicdanı boş verdim, 7. çakrası açık olmayan kimse bu dünyada bir şey kazanamadı.

Benim söylediklerim, say ki; meleklerim diyor, düşün üzerinde. İnsan ne kazanırsa Allah(c.c) vermiştir, kaybetmişse yine yaradan gelir.

Biz gelip gideriz o ayrı ama ruhumuz doymak bilmiyorsa, insan doymaz şununla ya da bununla. Doymak mı istiyorsun, içine dönmek zorundasın.

Bunların hiç biri senin değil. Benim diyorsan yanlış burada ve bu noktada iddiaya giriyorum ki, kaybettiğinin resmidir. Egon var olduğu sürece kaybedeceğinin altına imzamı atarım.

Şimdi oldukça kazanıyor görünebilir, ben inanmam sahte kazançlara, evren de öyle... Ah bu evren kaç yükselenin nasıl düşüşlerine şahit oldu, ne çok unutuyoruz bunu değil mi?

Bu güven durumu, özgüveni çoktan aşmış; ego duvarlarını tırmalarken, kaybettiğinde seni bağlayan ne olacak bu dünyaya?

Çünkü anlamadığın şu; sana verilenler senin değil, bu yüzden bu kadar sevinmene gerek yok ve hayatın anlamı sahip oldukların da değil.

Kendini tanımladıkların ego duvarlarıyla örülmüş ve sen bunu görmemek için her şeyi yapıyorsan, yukardan öyle bir ödev iner ki, öğretirler; hem de çok iyi.

Hiç merak etme. Ben, ben diye yazdığın çevren kainatı oluşturuyorsan, o kainatı sen yaratmadın, eğilmesini de bilmeli insan. Eğilmesini bilmeyen ve haddini bilmeyen kim varsa şu evren de bil ki, gün gelir eğilmek zorunda kalmıştır.

Karma oluşturuyorsun her gün bu tavrınla, haberin yok. Ego gereksizdir, egonu acil bırak. İçindeki sana güven ve hiçbir şeyin aslında senin olmadığını anla. Yaradana sığın ve senin olanla değil, başka konulardan da konuşmaya çalış. Aynaya bak artık çünkü fazla ego narsizimi getirir.

Muhteşem bir hikaye var: egosu tavan insanın durumunu çok güzel betimliyor. Kişi gölde kendi yansımasını görür ve incelemek için iyice eğilir. Göldeki yansıması o kadar hoşuna gider ki, kendine bakmaktan kendini alamaz, bu sırada dikkatini sadece kendi yansımasına verdiğinden göle düşer ve boğulur.

"Ben, ben" diye boğulmadan önce ego sahibi her kula kendinin dışında da bir dünya olduğunu hatırlatır ve gökyüzüne bakmasını tavsiye ederim. Sevgilerimle


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page