top of page

REİKİDE AKIŞ KÖKTEN Mİ OLMALI?

Soru: Özlem hocam merhabalar… Reikiyi kendimize verirken illa tepe çakradan mı başlanması gerekmekte? Kök çakradan hatta ayak tabanlarından başlayıp yukarı doğru çıkmak yanlış bir uygulama mı olur? Örnek inşaata başlarken nasıl temeli -kökü sağlam dikilmeli ki sağlam bina olsun gibi düşünerek, kök çakradan başlayabilir miyiz sormak isterim? Sevgiler. İyi ki varsınız.

Yanıt: Bizim enerji alırken özellikle enerjiyi çektiğimiz iki yer var; bunlar ayaklar ve tepe çakrası. Yapabilenler kök çakrayı da kullanabilir. Kök çakrayı hissetmek en başta zor olabilir. Ayaklardan daha kuvvetli hissedilir. Ayaklardan reiki çekilse de bu da kök çakraya hizmet eder.

Şimdi öncelikle kök çakra tepe çakradan daha kutsal değildir. Bunlar hep dengedir ve dengede olması gerekir. Şimdi şöyle düşünün kökten enerjiyi aldınız bu enerji yukarı çıkmak isteyecek.

Şayet çıkmazsa sıkıntı yaratır. Sonra kök kapalı olursa yine çok büyük sorun, bu sefer de tepe çakradan giren reiki çakraları dolaşıp kökten çıkıp topraklanmak isteyecek.

Çünkü bu şekilde enerjimiz temizlenir ve yenilenir. Bu gerçekleşmezse ne olur? Algımız bir türlü açılmaz. Bu sebeple kök çakra da önemli ama kök de önemli. Denge diyelim.

Çakraların açık olması kadar dengeli olması da mühim. Yoksa bir çakrada 40 çarpı oluyor, diğerinde 2 çarpı oluyor. O zaman biliyor musunuz, diğer çakralarda 2 çarpı olduğunda o 40 tane çarpı olan çakra tam randımanlı çalışmıyor.

Oysa ki bunların her birinde diyelim 10 çarpı olsa, 40 olması şart değil; çok daha fazla algı açılır.

Bunun sebebi de akışın dengeli olmasıdır. Şunu deneyebilirsiniz; reiki yaparken, reiki enerjisinin artık hangisine uyumluysanız o enerjinin ayaklarınızdan, kök çakradan ve tepe çakradan size ışık olup dolduğunu düşünün.

Bu çok iyi bir yöntemdir ve size daha kuvvetli yapar ve çakralarınızın dengelenmesini sağlar.

(Not: Yazılarımın kopyalanması, paylaşılması yasaktır. Paylaşılması durumunda telif hakkı yasası geçerli olacaktır.)

yazarozlemtunali@gmail.com

www.tunalireiki.com


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page