top of page

OLUMLULUK ORUCU NEDİR?

Bu çok anlamlı ve yararlı bir şey. Deneyim bir diyerek başladım. Nasıl bir şey? Bir kere negatif olan her şeyi hayatından çıkart ve uzak dur. İnsanları yargılama.

Seni üzen ya da yanlış davranan mı oldu, burada önemli bir şey var; hemen “buradan öğrenmem gereken ne, ben bunu neden yaşadım meleklerim?” de. Sonra tam bu noktada ‘3 O kuralı’ geçerli. Onunla ilgili, onun sorunu, olabilir.

Durumu düşün, hangi “o” ya uyuyorsa Onunla ilgili, onun sorunu ya da olabilir de ve geç. Karşıdaki taraf hata yapıyorsa, onun hatası, yaradan görmüyor mu, görüyor. Canım çok acırsa, Allah’ım sana havale ettim, sen bilirsin diyorum, bana sabır vermesini diyorum.

Çünkü söylenmemek, kızmamak, sitem etmemek gerçekten çok güç olduğu durumlar oluyor. Sindirebilmenin zor olduğu durumlarda şöyle evde söylenip durmak acayip rahatlatıcı gibi gelse de; “sakin ol Sayın Öz. Yüce rabbim de görüyor. Bırak boş ver. Herkes senin gibi mi olacak, senin gibi mi yaşayacak, normal canım, o başka bir insan, herkesin kendi doğruları var, onun doğrusu, kafası sana uymuyor, sadece bu, gösterilen tepkiler de onun kafasından çıktığına göre elbette seninkilerden farklı tepkiler olacak. Nerede kaldı senin yargılamaman, herkes başka başka, kabul et” diyorum.

Kendimi sakinleştirmeye ve yargılamamaya çalışıyorum. “Söyle bakalım ben bu durumu neden yaşıyorum, ilk aklına gelen ne?” diyorum ve ilk aklıma gelen üzerinde düşünüyorum. Sonra o ilk aklıma gelen şey asında öğrenmem gereken ders. O dersi idrak etmeye çalışıyorum. Bu noktada sesli düşünmek, işi hızlandırabilir.

Ders öğrenebileceğim bir ders mi, kabul edilebilir mi, neler yapılabilir; bunları ele alıyorum. Olay ne, yeni karma yaratmamak. Neden? Çünkü olumsuzluk olumsuzluğa neden olur, hayatıma bu sefer olumsuzluk çekmiş olurum. Bunun önüne geçmeye çalışıyorum bu şekilde.

Sonra olumluluk orucu bu kadar ile bitmedi, olumsuz, ağlak, duygusal hiç bir şarkı dinlemiyorum çünkü o kelimeler bilinçaltıma gidiyor ve sevgili bilinçaltım onların hepsini kabul ediyor. Yok öyle bir şey. Gayet hareketli şarkılar dinliyorum. Eğlence katıyorum hayatıma.

Sonra ağlayan ya da dertli bir arkadaşım enerjimi alıyorsa hemen onun modunu çevirmeye çalışıyorum, son sürat. Yapamadıysam birkaç cümle söyleyip çok yakın bir arkadaşım değilse, yavaştan uzaklaşırım, çünkü ikimiz de ağlarsak bizi kim ayağa kaldıracak, hiç değilse birimizin iyi durumda olması lazım.

Yok, gidemiyorsam ve karşımdaki kişi enerji vampiri bir arkadaşsa eğer, ayaklarımı çapraz yapar içimden “enerjimi kapatıyorum” diyor ve kafamda imajine ediyorum bunu. Ayrıca bunu toplu taşım araçlarında ve kendimi güvende hissetmediğim hastane gibi ortamlarda da yapıyorum, enerji kapatmayı.

Birisi sohbette olumsuz bir şeyden mi bahsediyor, olabildiğince bahsettirmiyorum, sebebini anlatıyorum. En son yatarken "bilerek ya da bilmeyerek sarf ettiğim negatif düşüncelerimi iptal ediyorum" diyorum.

Bu şekilde bir ay devam ettiğinizde hayatına olumlu değişiklikler girmeye başlıyor. Sanki omuzunuzdaki yükler hafifliyor. Dünya güzelleşiyor ve dünyaya bakan gözleriniz de daha ışıl ışıl bakıyor.

Sevgiyle...


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page