top of page

MEDİTASYON; SPİRİTÜALİZM KAPISI

Nefes meditasyonu başladı ve devam etti. Ben spritüel geçmişimi ve spiritüel geleceğimi de tamamiyle nefes meditasyonuna borçluyum. 20 yıl oldu meditasyon yapalı. 3 yıldan sonra dünya başka bir yer oldu.

10 yıl sonra artık algım çok farklıydı. 15 yıl sonra spatyomla ya da geldiğim gezegenle iletişim kurabilir olmuştum çoktan, çok şükür. Meditasyon her şeydir. Benim için evrene açılan kapıdır.

Meditasyon tabii algı açılması için yapılmaz. Sadece dinginleşmek ve kalbini bulmak için yapılır. Benim tüm serüvenim aslında meditasyonda nasıl ilerlediğimin serüvenimdir.

Meditasyonda derinleştikçe evren de değişti. Aslında çoğu yazacağım, hep meditasyonla ilgili olacak çünkü benim en iyi bildiğim şey meditasyon, ayrıca gelişimim kapısı da meditasyonla açıldığı için elbette benim serüvenimi anlatırken hep meditasyonun ayrıntılarını anlatacağım.

Şunu da demem lazım telepatik yeteneğinizin açılması değil baştaki isteğiniz, sadece kendinizi dinlemek olmalı. Derinleşmek meditasyonla zamanla gelen bir şey.

İlk başta şunu demiştim, ilk fark ettiğim şuydu; evrenle birim ve everenle aynıyım, bir yaprak, bir hayvan, hava; aslında aynıyız. Sadece şekillerimiz farklı. Biz evrenin değişik tezahürleriyiz.

Aslında kendimize inebilirsek ve kendimizi anlayıp, kendimizi bulabilirsek o zaman evrendeki her şeyi bulabiliriz çünkü evren tek bir insanda mevcut.

Ama o insanın kalbine inmesi ve dinginleşmesi gerekli, o zaman görecek ki bir yapraktan farklı değil. İlk bunu fark ettiğimde ağaçlar bile bana sevgi vereye başlamıştı, sanki gözümün önündeki perde kalkmıştı.

Bu oldukça ilginç bir hikaye, ben sıradan bir şeye başlamıştım. “Meditasyon da ne ki acaba?” diye tamamiyle meraktan başladım. Meditasyona ait ne varsa bu konuda çok fazla kitap okudum.

Kendime en yakın nefes meditasyonunu buldum, herkesin kendine yakın hissettiği meditasyon çeşidi değişebilir. Arayıp bulmadığım yolların hepsi meditasyonda gizliymiş.

Ansızın karşıma çıkan bu yol beni başka bir yere getirdi. Sakinlik, konsantrasyon gücü, başarınızın artması, farklı bakış açılarını fark etmek, zekanızın gelişmesi, ışıltınızın artması, eğlenceli yanınızın artması, hayattan daha çok zevk almanız; hemen akla gelen günlük hayatta işinize yaracak sonuçlarından bazıları.

Ben sadece içeri bakıp çıkacaktım ama içerde öyle bir dünya gördüm ki, dünyam oldu. “Zaten dünya buymuş, ben yaşamıyormuşum” dedim.

Hiçbir pratik, kişisel olarak benim için meditasyondan daha önemli olmadı, meditasyon dünyayı ve kendinizi anlatır size sessizce ve bunu öyle güzel yapar ki, nasıl yaptığını anlamazsınız bile.

Sadece bakarsınız aynı siz değilsiniz, insanlar size olumlu yönde değiştiğinizi söyler olur. Hani olayların içinde olaylara kapılıp giden bir insan olmak yerine, akışı fark eden, izleyen konuma geçersiniz.

Tek bir ağaca değil, tüm ormana bakabilme fırsatı sunar size meditasyon. Kavramları farklı analiz edersiniz, sürüden ayrılmaya başlarsınız ki bu kendiliğinden olur.

Bazı kavramlar size komik gelmeye ve anlamamaya başlarsınız çünkü algınız genişlemeye başlamıştır. Şu örneği verebilirim; hani bazen uzaydan gelmiş bir yaratık gibi dünya kavgalarını çok nedensiz ve ne yapıyor bunlar diyebilirsiniz, aradaki çelişkileri görmeye başlarsınız.

Ne için bu kadar uğraşıp durduklarını anlamazken, kendini anlamaya ve kendine ulaşmaya hiç çalışmayan insanlar görürsünüz. Oysa bilirsiniz ki, tüm evreni anlamak ve tüm evreni görmek için insanın kendini bulması yeterli.

Ama bu iki günde olacak bir şey değil tabii. Zamanla olacak bir serüven. Her anı kıymetli olan bir serüven. Başı da tatlı devamı da, çünkü farkındalığın her aşamasının tatlı hazları var.

Her anında hissettirdikleri farklı, aynı değil. Yaptığınız aynı gibi gelebilir ama sonuçları değişiyor ve belki meditasyonu eşsiz kılan da budur.

Ben meditasyonu hiçbir şeye değişmem. Spiritüel olan başka hiçbir şeye değişmem çünkü her şey meditasyonla başlar ve meditasyonla devam eder. Meditasyon yapmayan biri istediği teknikle ilerlemeye çalışsın, su olmadan hayat olur mu; spiritüalizm için su gibi, hava gibi bir şey meditasyon.

Yanına zamanla başka spiritüel pratikler gelebilir, o ayrı ama su olmadan hayatınızı geçiremeyeceğiniz gibi bir spiritüel için de meditasyon sudur, havadır.

Başat gereklidir, yanında başka pratikler de zamanla gelebilir o ayrı ama meditasyon olmadan olmaz. Diğer spiritüel pratiklerimdeki başarımın hepsini, evet hepsindeki başarımı, meditasyona borçluyum. Çünkü meditasyon odaklanmamı, konsantrasyon gücümü çok, çok arttırdı, algılarımı açtı, potansiyelimi fark etmemi sağladı.

Yüzmeyi bilmiyorsanız, dalgıç olmanız hayaldir; durun bir yüzmeyi öğrenin bakalım sonra suyun içinde yapabileceklerinize siz karar verirsiniz.

Bana diyor danışanlarım; “Özlem Hocam 3 ay oldu meditasyona başlayalı, diğer spiritüel pratikleri de yapayım mı, yüzmeyi öğrenemedim tam olarak ama olimpiyatlara katılmak istiyorum”

Ne diyebilirim, yapılabilir ama başarılı olmak istiyorsan yol, başka bir yerden gider. Derinden hazırlanmalısın. O kadar hazır olmalısın ki, her yerde her koşulda tam konsantrasyonla meditasyon yapabiliyor hala gelmelisin.

Ben dolmuşta, sırada, hastanede; her yerde her koşulda gözüm açıkken bile meditasyon yapabilirim. Stres ve kriz anında insanlar anlamadan, ben bir yandan meditasyon yapabiliyor olabilirim.

Bir toplantı öncesi ya da bir yere yetişmeye çalışırken bir yandan meditasyon yapabiliyorum stresi azaltmak için. Demem o ki, bu işin yolu yordamı meditasyonla başlar ve meditasyonla devam eder.

Su ve hava ile ilişkiniz bitmez, devam eder. Spiritüel dünyanın su ve havasıdır meditasyon, tercih ya da seçilen yollardan biri değildir.

Meditasyonda usta olmadan başka alanlarda tam kapasite performans sunamazsınız. Aynı performansı bir de meditasyon yaptıktan sonra yapın bakalım, aynı mı sonuçlar?

Tam kapasite performansınızı fark edince, zaten meditasyon vazgeçilmeziniz olacaktır.

Keyifli bir serüven diliyorum…

Özlem Tunalı

www.tunalireiki.com

(Yasal uyarı: yazılarımın paylaşılması, kopyalanması ya da alıntı yapılması, dağıtılması yasaktır. Bu tüm yazılarım için geçeli olup, telif hakkı geçerlidir.) yazarozlemtunali@gmail.com


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page